( 0 ) Продукти в количката |  Регистрация  Вход за клиенти
КАТЕГОРИИ
Касови книги 2021
Намаление!!!
Книги
Формуляри
Игри
Картички
Календари, азбучници и други изделия
Електронни издания и продукти
   
НОВИНИ и предстоящи издания
График на работа в условията на ИП Ковид-19
Информираме нашите клиенти, че през периода няма да работим чрез директни продажби. Ще можем да изпълняваме онлайн поръчки един път седмично, които ще експедираме по Спиди в сряда, когато ще има...

Отпадат ли касовите книги?
Книгите за дневните финансови отчети вече не подлежат на проверка от НАП. Книгите обаче не отпадат, защото могат да бъдат Регистър за ползваните касови бележки от кочан, както и да съхраняват...

 
ПРОДУКТИ  - Касови книги 2021

Касова книга за касов апарат с дати+подвързия, малка {об. х-я, 372 стр.}, за старите касови апарати, 4,20 лв. с ДДС
ФорКом

Книга за дневните финансови отчети за СТАРИ касови апарати. Ако започвате новата година с такъв апарат, е по-удобно да работите с тази книга.

За касови апарати, които още не са подменени или адаптирани към измененията на Наредба Н-18 от 30.09.2018.

Внимание, към декември 2018 количествата са ограничени!

Книга за дневните финансови отчети, КДФО (Касова книга за касов апарат) с календар за високосна година. Първата в България касова книга за касов апарат с предварително отпечатани страници и дати.

Какво е новото?
Дизайнът на касовата книга е съобразен с изискванията на Наредба Н-18, ЗДДС и добрите практики.
Добавени са полезни полета за записи, като така се намалява рискът да бъде пропуснато нещо.
Подходяща за бензиностанции - предвидена е зона за попълване показанията на броячите при търговия с течни горива.
Има по осем записа за въвеждане и извеждане на суми от касата. Когато броят на извежданията на пари от касата са повече от осем, записите могат да бъдат продължени в намиращата се под тях зона за броячите на течни горива.

Проектът е разработен след пълен анализ на нормативната база, което предпазва от пропуски поради липса на задължителни реквизити.

Няколко думи от проектанта:
„Касовата книга на пръв поглед изглежда твърде сложна за попълване – има застрашителен вид с тези многобройни кутийки за попълване, някои от които с неясно предназначение. Тяхното присъствие обаче е необходимо и задължително - то се определя от нормативната уредба и от нейното внимателно анализиране.

Ние гарантираме, че няма поле в касовата книга, което сме сложили, само за да тормозим касиерите.

При реалното използване на Касовата книга се оказва, че от цялата тази сложност се попълват само около 6-8 полета. Това са масовите случаи на използване.
Можем да обучим вашите касиери. Човек, който веднъж е ползвал книгата, след това не се нуждае от обяснения.

Някои клиенти имат усещането, че нашата касова книга е ненужно усложнена и може да използват друга, която съдържа само няколко полета за попълване. Ние също бихме искали в Касовата книга да има само 3-4 полета. Но в крайна сметка „Светът е голям и спасение не дебне отвсякъде”, докато рискът си е риск...
По-добре в касовата книга да има всички необходими реквизити, отколкото да липсва някой и при проверка да имаме главоболия..!"

Защо книгата изглежда сложно, а с нея се работи лесно?
Не се налага попълване на всичките над 40 полета с постоянни реквизити, като обикновено се попълват под 8 от тях. Наличието на пълния нормативно изискуем набор от реквизити гарантира, че при възникване на казус той трудно ще бъде пропуснат. Попълнените примери и препоръки опростяват работата на касиера и методолога-счетоводител.
Лесна е за ползване, тъй като всяка страница за деня е разделена по височина на две основни зони: приход (в плюс) и разход (в минус). Удобна обобщаваща таблица за приключване на деня.
Касова книга е създадена така, че да е компактна и удобна – 132 х 200 мм. Обемен показалец по десния обрез за лесно намиране на месеците и датите. Иновативен начин за прошнуроване и архивиране, като отворите за прошнуроване имат двойна функция – служат и за архивиране в класьор или папка.

Ако имате въпроси – звъннете на нашите телефони и ще ви помогнем за работата с книгата. И ние я попълваме ежедневно!ISBN 380005480357-5


Издание : 14
Година на издаване : 17-11-2017
Ограничени количества! За касови апарати, които още не са приведени в съответствие с измененията от 30.09.2018 на Наредба Н-18. 
 

 
 
  начало | библиография | ресурси | продукти | ФорКОМ ® | кaрта на сайта | контакти
  2008© Издателство “ФорКОМ®”