( 0 ) Продукти в количката |  Регистрация  Вход за клиенти
КАТЕГОРИИ
Касови книги 2022
Намаление!!!
Книги
Формуляри
Игри
Картички
Календари, азбучници и други изделия
Електронни издания и продукти
   
НОВИНИ и предстоящи издания
График на работа в условията на ИП Ковид-19
Информираме нашите клиенти, че през периода няма да работим чрез директни продажби. Ще можем да изпълняваме онлайн поръчки един път седмично, които ще експедираме по Спиди в сряда, когато ще има...

Отпадат ли касовите книги?
Книгите за дневните финансови отчети вече не подлежат на проверка от НАП. Книгите обаче не отпадат, защото могат да бъдат Регистър за ползваните касови бележки от кочан, както и да съхраняват...

 
НОВИНИ
„Обърнатата конница” и книжката „География и икономика – помагало за зрелостници и кандидат-студенти” 2012
01-03-2012
„Обърната конница” и книжката „География и икономика – помагало за зрелостници и кандидат-студенти” 2012
По незнайна логика първата скромна партида от класическото хартиено издание на книжката се превърна в куриоз. Книгата излезе от печат вчера на (уникалния) високосен ден 29 февруари в 16.15 ч., така че може да се приеме, че случилото се не е съвсем неочаквано. Как стана това ще разберете от „Специалното листче1 – сертификат”, номерирано с еднакъв номер и съпровождащо всяка от тези уникални книжки:
При производството на първата скромна партида от книгата за по-голяма загадъчност печатницата сложи „специална грешка“ като скри някои текстове. Тъй като това повишава в някаква степен трудността на въпросите се очаква липсващите текстове да не бъдат забелязани от добрите ученици.
След размисъл решихме да сложим в „специално листче“ скритите текстове. От това произлезе и интересна препоръка към учителите и домашните: приберете листчето и го дайте в краен случай!
Тъй като не сме сигурни дали печатницата ще склони да повтори тази „специална грешка“ при следващи допечатки, сме на мнение, че държите в ръцете си уникат, подобен на знаменитата пощенска марка от 1911 г. „Обърнатата конница“, предмет на издирване за всички филателисти. От съществуващите 35 броя в България има само 5, оценени всеки от тях на по 25 000 евро!
Това, което направихме, за да подкрепим тезата, е, че номерирахме тези листчета, след това и наличните уникални книги със „специалната грешка“. Накрая всяка от тези книги получи специалното листче-сертификат с нейния си уникален номер.
Така всеки бъдещ географ-колекционер ще пази зорко в библиотеката си не само самия уникат (книгата със „специалната грешка“), но и сертификата за това, че той, уникатът, не е фалшив.
С уважение и успех на тези, които забележат „специалната грешка“.
Тези от вас, които не я забележат и решат набързо тестовете, не се нуждаят от такова пожелание,
получавайки адмирации от нас, предполагаме и от изпитната комисия!
екипът на издателство ФорКом®, 29 февруари 2012 г.
PS: Тъй като партидата със "Специалното листче-сертификат" е скромна, вероятно още през първата седмица ще бъде изчерпана, след което е възможно да възникне "вторичен" пазар за куриоза.
Прочее, съществено е успешното участие на тазгодишните абитуриенти в матурата и кандидат-студентските изпити. Затова ще се погрижим изданието да стигне до всички, изпитали потребност и проявили интерес към него. В това число и към онлайн-активните бъдещи географи, предпочели да ползват предстоящата електронна интерактивна версия, за която сме разказали на втора страница на хартиената книжка.
1 - Опитните библиофили и професионалисти - издатели и печатари биха предложили термина "Ерата".

 
  начало | библиография | ресурси | продукти | ФорКОМ ® | кaрта на сайта | контакти
  2008© Издателство “ФорКОМ®”